Nu Vinyl bezig is aan een revival neemt ook de vraag naar draaitafels toe. Steeds meer modellen maken hun

entree, slechts zelden is er een draaitafel die zowel technisch als optisch aan het gevoel van velen appelleert. De Takumi TT level2 hoort wel tot die klasse, met een niet mis te verstane prijs/kwaliteit verhouding.


Een draaitafel heeft meerdere kritische aandachtspunten. Een motor en lager  bijvoorbeeld veroorzaken trillingen. Er wordt dus gekeken naar trillingsgolven die via de basis, de toonarm en andere wegen het element en de naald bereiken. Maar ook de naald zelf zorgt in de groef voor allerlei krachten die onder controle moeten blijven. Elke kracht en elk pad dat door trillingsgolven kan worden afgelegd dient te worden bekeken. Met de juiste keuze van materialen en bevestigingswijzen kunnen alle krachten in balans worden gebracht. Balans is het kernwoord bij het ontwerpen van onze draaitafels.


De basis van de TT level 2 is van gepolijst PMMA acryl. Dit materiaal heeft geen voorkeursrichting voor trillingsgolven. De platter – om die reden ook van acryl - is gefabriceerd op een precieze CNC machine. De maten zijn tot op een honderdste millimeter nauwkeurig en zorgen ook hier voor een perfecte balans.

Uitvoering:


Basis:            PMMA Acryl gepolijst


Platter:           300mm CNC-machined Acryl

Lager:            Stainless steel / Bronze met Teflon disc


Motor:            230V AC synchrone motor

Toerental:      via snaar/pulley 33 en 45rpm


Arm:              ProJect Carbon 8,6inch met vaste headshell

Element:        Ortofon 2Mred, MM


Accessoires:  inclusief scharnierende stofkap

                      waterpas,

                      carbon phono-interlink

                      gewicht (puk) van 184 gram

Hoe een klinkende draaitafel ook mooi kan zijn

Scharnierende verwijderbare stofkap

Uitgevoerd met Ortofon 2Mred MM element

De robuuste voeten met ontkoppeling zorgen voor minder doorgifte van laag frequente trillingen die via vloer en audiorek de draaitafel kunnen beinvloeden.

Ingebouwd waterpas bij armboard. Het is uiterst belangrijk dat een draaitafel absoluut waterpas staat. Pas dan zijn alle krachten in de arm in balans en werkt de anti-skating naar behoren.

Nieuw bij Rik Stoet Audio:

Laat u door ons overtuigen... dat doen we graag!  Tot snel! 

De Takumi TT level2 staat op vier Delrin voeten met een rubber ontkoppeling. Hierdoor is de draaitafel minder gevoelig voor trillingen in het audiomeubel ten gevolge van trillingen in de vloer of geluidsgolven door lage tonen uit de luidsprekers.


De Carbon arm levert een positieve bijdrage aan het geheel. Het geringe eigen gewicht van de arm in combinatie met de hoge stijfheid van de armbuis en de vaste headshell zorgen voor meer detail in de weergave. Bovendien stellen wij de lagers van elke toonarm met uiterste precisie af.


De Takumi TT level2 - samen met het standaard meegeleverde 2Mred element van Ortofon - zorgt voor een moeiteloze en ritmische weergave en een mooie ruimtelijke afbeelding. Omdat het nog mooier kan hebben we opties voor nog betere naalden en elementen.

Takumi TT level2.1

795 euro

Wonderschoon en klinken als een klok.  Deze Takumi TT level2 is bij ons te bezichtigen en te beluisteren. Kom snel langs om je licht op te steken over deze unieke draaitafel. Neem gerust platen mee, we draaien ze graag. Zo compleet als het maar zijn kan!