Nieuwe Takumi TT level 2.1DC

Artikel 10 van 15

De nieuwe Takumi TT level 2.1DC

Wonderschoon en klinken als een klok.  

Nu Vinyl bezig is aan een revival neemt ook de vraag naar draaitafels toe. Steeds meer modellen maken hun entree, slechts zelden is er een draaitafel die zowel technisch als optisch aan het gevoel van velen appelleert. De Takumi TT level2.1DC hoort wel tot die klasse, met een niet mis te verstane prijs/kwaliteit verhouding.

Een draaitafel heeft meerdere kritische aandachtspunten. Een motor en lager  bijvoorbeeld veroorzaken trillingen. Er wordt dus gekeken naar trillingsgolven die via de basis, de toonarm en andere wegen het element en de naald bereiken. Maar ook de naald zelf zorgt in de groef voor allerlei krachten die onder controle moeten blijven. Elke kracht en elk pad dat door trillingsgolven kan worden afgelegd dient te worden bekeken. Met de juiste keuze van materialen en bevestigingswijzen kunnen alle krachten in balans worden gebracht. Balans is het kernwoord bij het ontwerpen van onze draaitafels.

De basis van de TT level 2.1DC is van gepolijst PMMA acryl. Dit materiaal heeft geen voorkeursrichting voor trillingsgolven. De platter – om die reden ook van acryl - is gefabriceerd op een precieze CNC machine. De maten zijn tot op een honderdste millimeter nauwkeurig en zorgen ook hier voor een perfecte balans.

De Takumi TT level2.1DC staat op drie aluminium voeten met een rubber ontkoppeling. Hierdoor is de draaitafel minder gevoelig voor trillingen in het audiomeubel ten gevolge van trillingen in de vloer of geluidsgolven door lage tonen uit de luidsprekers. De voeten zijn in hoogte verstelbaar.

De thin-wall titanium arm levert een positieve bijdrage aan het geheel. Het geringe eigen gewicht van de arm in combinatie met de hoge stijfheid van de armbuis en de vaste headshell zorgen voor meer detail in de weergave. De arm heeft een cardanische ophanging zoals alleen bij de betere draaitafels wordt toegepast, vrij uniek dus!

De Takumi TT level2.1DC - samen met het standaard meegeleverde 2Mred element van Ortofon - zorgt voor een moeiteloze en ritmische weergave en een mooie ruimtelijke afbeelding. Omdat het nog mooier kan hebben we opties voor nog betere naalden en elementen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Rik Stoet Audio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel