Vinyl Spelen | Elementen

Er zijn vier principes om een pick-up element te maken:
-  het piëzo of kristal element wordt nauwelijks meer toegepast. Het was een goedkope manier om door midel van druk een spanning te genereren.
- het Moving Magnet of magnetisch-dynamisch element. Hierin draagt het cantilever een zeer kleine permanente magneet, dat gepositioneerd is tussen twee sets   vaste spoelen. De magneet vibreert ddor de plaatgroef en induceert een kleine stroom in de spoelen.
- het Moving Coil element is eigenlijk ook weer een elektromagnetische generator, maar anders dan bij MM zijn de magneet en spoelen omgedraaid; de spoelen zijn   aan het cantiler bevestigd en bewegen in een permanent magnetisch veld. De spoelen zijn zeer klein en gemaakt van heel dun draad. Om de spoelen zo licht mogenlijk te houden, worden er minder wikkelingen toegepast. De uitgangsspanning is ook zo', 20dB (100x) kleiner dan een MM-element.
- het Moving Iron element hebben een bewegent stukje ijzer of een andere ferro legering dat gekoppeld is aan het cantilever. Er is een grotere, permante magneet over de spoelen geplaatst, die de benodigde magnetische flux verstrekt.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Rik Stoet Audio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel