Essential Audio Tools Soundsaver

Vorige Artikel 6 van 14 Volgende
€ 79,00 (inclusief btw)

Voor een goede geluidskwaliteit is het zeer belangrijk dat de apparatuur op de juiste manier is aangesloten op het elektriciteitsnet. Maar welke manier is het toch? Fabrikanten geven vaak de fase van hun apparaten op de netstekker aan, dus het enige wat je moet is uit te vinden is waar de fase op het stopcontact is.

Het is ook belangrijk om apparatuur op een correcte aarde aan te sluiten. Zonder een aarde-aansluiting ontstaat een onveilige situatie. Een slechte aarde of geen aarde kunnen problemen in de geluidsweergave veroorzaken. Brom is een zeer hoorbaar resultaat, maar soms beseffen we pas wat we missen als we een muziekstuk ergens anders horen.

De Sound Saver heeft een slimme schakeling die zowel de netspanningscontacten als de aarde meet. Met twee LED's geeft dit aan welk netspanningcontact de fase is. Slechts één LED gaat branden. Het andere lichtnetcontact is neutraal en ongeveer op hetzelfde niveau als de aarde. Kijk uit, het moet in theorie! In de praktijk, als gevolg van een aantal effecten in lbekabeling van de apparatuur, de neutrale en aarde kunnen maximaal aantal volt. verschillen. Het gevolg van dit verschil in spanning kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw geluidskwaliteit.
Als de Sound Saver geen indicatie geeft op alle, is de netaarde contact niet aangesloten. Kijk uit! Geen LED betekent NIET dat er geen spanning is! Raak de kale contacten van de netspanning niet aan, dit kan erg gevaarlijk zijn. Wanneer beide LED's branden, heb je een evenwichtige netconditie. Hier kan het verschil tussen fase en nul kan niet worden bepaald, eigenlijk zijn beide contacten de fase. Deze voorwaarde is problematisch, maar kan -onder strikte voorwaarden- een aantal voordelen opleveren voor apparatuur met problematische voedingen.

The Sound Saver is uw eenvoudig hulpmiddel om uw vragen over het aansluiten van uw apparatuur op het elektriciteitsnet, op de juiste manier te beantwoorden.

adresgegevens rik stoet audio

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2022 Rik Stoet Audio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel