Stirling Broadcast LS3/5Av3

Vorige Artikel 2 van 4 Volgende

Nieuwste V3-versie van de LS3 / 5A-luidsprekers met ultralage vervorming en verbeterde crossover en tygan-grills

Het begon als een persoonlijk project. Doug Stirling wilde het allerbeste paar LS3 / 5A's dat gemaakt kon worden. Daarom daagde hij Derek Hughes uit om uit zijn decennia aan ervaring als luidsprekerontwerper te putten om opnieuw naar het ontwerp te kijken. Net als het Blue Skies-werk dat in de jaren zeventig bij BBC Kingswood Warren werd gedaan, waren de kosten geen overweging. Maar het moesten LS3 / 5A's zijn die niet alleen voldeden aan de BBC-specificatie, maar deze ook aanzienlijk verbeterden.

Derek begon met de Stirling Broadcast LS3 / 5A V2. De V2 is een bewezen ontwerp dat is gelicentieerd door de BBC en uitstekende recensies heeft ontvangen. Derek had het volste vertrouwen in de luidsprekerunits en de dunwandige multiplexbehuizing en geloofde niet dat ze op dit moment verbeterd konden worden. Dus hij concentreerde zich op zijn jarenlange ervaring in luidsprekerontwerp op het scheidingsfilter. Er kwamen nauwkeurig bij elkaar passende spoelen met luchtkern, om verzadiging te voorkomen, die wordt ervaren met ferriet- of ijzeren kernen. De kosten waren tenslotte geen object. Ten slotte verplaatste Derek de crossover weg van de trillingen die gepaard gingen met het monteren van de crossover op het voorste schot.

Het resultaat is de Stirling Broadcast LS3 / 5A V3. Iedereen die ze hoorde, zei tegen Doug dat hij ze niet voor zichzelf kon houden. We denken dat de V3 inderdaad iets heel speciaals is. Maar geloof ons niet op ons woord, luister en beslis zelf.

De legendarische klank van de originele LS3 / 5a-luidsprekers blijft behouden met ontwerpaanpassingen die vervorming tot een absoluut minimum beperken. De nominale impedantie van 8 Ω is lager dan de 15 Ω van het origineel, maar is geoptimaliseerd voor gebruik met typische krachtige versterkers die tegenwoordig algemeen verkrijgbaar zijn en helpt om echte controle te bereiken met een lage gevoeligheid van 83 decibel voor een betere bas.

Specificaties:
- HF-driver: 19 mm stoffen dome-tweeter
- Mid / Bass: 114 mm polypropyleen driver
- Freq-respons: 75Hz-18kHz (+/- 3dB)
- Crossover-frequentie: 3 kHz
- Impedantie: nominaal 8 ohm
- Gevoeligheid: 83dB / W / m
- Afmetingen (HWD): 302 x 188 x 168 mm
- Gewicht: 5,3 kg / stuk

Om geen prijsverschil met Engeland te hebben, worden de Stirling Broadcast luidsprekers in engelse ponden geprijst.
In Cherry, Walnut, English Oak en Black Ash kosten de LS3/5A V3 GBP 2198,00 per paar.
In Wild Oak, Zebrano, Ebony en Rosewood GBP 2398,00 per paar.
De prijs in euro's is dus afhankelijk van de koers van de Pond.

adresgegevens rik stoet audio

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
┬ę 2015 - 2022 Rik Stoet Audio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel