Essential Audio Tools Current Spyder L A

Vorige Artikel 12 van 14 Volgende
€ 310,00 (inclusief btw)

Het idee is simpel: een snoer met aan de ene kant een enkele stekker (75cm of 150cm) en aan het andere einde drie kabels met IEC connectoren.
Deze drie kabels hebben een lengte van 20, 30 en 40 cm, dus als je een gestapelde set van apparatuur hebt, zal de Current Spyder keurig naar beneden hangen, zonder veel ruimte achter uw set in te nemen,

Het resultaat: minder kabels nodig en veel betere prestaties.
De Current Spyder (expres met een y, omdat we het leuk vinden) is uitgerust met een Pulse Protector om uw waardevolle systeem te beschermen.

De primaire kabel is verkrijgbaar in twee lengtes, 75 en 150cm.
 

Zonder het te merken bevinden we ons in een zeer vervuilde omgeving. Overal om ons heen zijn velden, ontstaan uit stromen door geleiders. Elektromagnetische interferentie is niet zichtbaar voor ons, maar het is er gewoon. Elk apparaat dat gebruik maakt van energie, veroorzaakt fluctuaties op het netwerk in de vorm van pieken of spikes, of veroorzaakt een variatie in de velden in de lucht. De effecten treden op rondom het apparaat zelf en de netvoeding, maar ook ver verwijderd van de bron zijn de velden nog steeds meetbaar. Dit kan alleen worden gemeten met geschikte apparatuur, niet met onze oren.

De algemene gedachte is dat afgeschermde netsnoeren de aangesloten apparaten beter beschermen tegen invloeden van buitenaf, en dat is waar. Maar veel belangrijker is dat het veld, gecreëerd door de fluctuerende stroom in de voedingskabel zelf, interlinks in de buurt niet bereikt. Interlinks transporteren kleine signalen naar apparaten met een hoge ingangsweerstand, dit maakt de signalen uitermate gevoelig voor storende velden.

Veel netsnoeren voor audio-doeleinden zien er prachtig uit, net zoals de onze. Maar uiterlijk is niet alles! De huidige Current Conductor is een dubbelafgeschermde kabel. De buitenste afscherming is NIET van gevlochten staal, omdat een stalen screening niet functioneert als een afscherming, het is bedoeld om de kabel tegen fysiek geweld te beschermen. In plaats daarvan, hebben de Current Conductor snoeren  een hoge dichtheid gevlochten koperen scherm met tin oppervlak voor bescherming tegen oxidatie. Onder de vertinde koperen afscherming ligt een 100% gesloten aluminiumfolie voor het onderdrukken van de hoge frequenties. In tegenstelling tot een kunststoffolie, werkt deze oplossing!

De gevlochte draden zijn geschikt voor hoge stromen ,zonder ohmse verliezen (het verliezen van energie in de vorm van warmte)  De aardedraad is aangesloten aan beide zijden, de afscherming wordt alleen verbonden aan de voedingskant, zoals het hoort te zijn. Tot slot gaven we de stekker een mooie CNC gefreesde kap.

Wanneer moet je deze kabels gebruiken? Als het aan ons ligt overal! Het uiterste effect kan worden verkregen wanneer alle netsnoeren worden vervangen. De externe velden zullen dan veel lager zijn, tot aanvaardbare waarden en minder storing veroorzaken.

Netsnoeren dicht bij interlinks zijn nog belangrijker. Zij moeten worden vervangen, met name wanneer het signaal tussen de apparaten via ongebalanceerde (RCA / phono pluggen) loopt. Wanneer netsnoeren parallel aan signaalkabels lopen of wanneer een signaalkabel afkomstig is van of naar een phonotrap, dan is het plaatsen van de Current Conductor sterk aanbevolen.

Omdat de totale weerstand  lineair evenredig is met de lengte van de kabel, kan de lage weerstand van onze Current Conductor ook n uw voordeel werken wanneer grote afstanden moet overbruggen.

Maar wat kan je nu eigenlijk verwachten? Het resultaat van experimenteren met onze netsnoeren kan variëren van kleine veranderingen tot grote verrassingen. De meest gehoorde verbetering is de rust in de stille delen van de muziek en merkbaar meer details en meer holografisch geluidsbeeld. Een hoge kwaliteitsopname met gemiddeld een laag volume en een hoge dynamiek zullen het meest van de verlaagde achtergrondruis profiteren. Deze achtergrond is het meest beschreven door onze gebruikers als "donker" en "diep".

adresgegevens rik stoet audio

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2023 Rik Stoet Audio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel