Thorens TD-203 mooi gedaan

Artikel 33 van 52

Nieuws 5 apr 2015 ---

THORENS TD 203 draaitafel: de nieuwe referentie voor instapmodel draaitafel? De TD 203 is een hoogwaardige en toch betaalbare out-of-the-box oplossing: pak de draaitafel, sluit hem aan en ervaar de vreugde van ouderwetse vinylplaten. Zo makkelijk kan het zijn en dat binnen 5 minuten.

Liefhebbers van vinyl weten dat het juist opzetten en tot in perfectie inregelen van een draaitafel veel tijd en ervaring kost. Om dit te vergemakkelijken en laagdrempellig te maken heeft het Zwitserse Thorens een nieuw concept gelanceerd, de THORENS TD 203. Een entry-level draaitafel die komt volledig gemonteerd en werkt direct uit de doos. 

Bij de TD 203 duurt het niet langer dan vijf minuten van het openen van de doos tot het spelen van de eerste muzikale noten op vinyl.

De THORENS TD 203 beschikt over de geluidskwaliteit van de veelgeprezen TD 309, TD 209 en TD 206 modellen. En, net als zijn broers en zussen, werd ook deze draaitafel ontwikkeld in Duitsland.  De motor wordt losgekoppeld van de plint door middel van rubberen elementen en het lager is gemaakt van brons, wat garant staat voor een lange levensduur en jarenlang luisterplezier. 

De installatie van de TD 203 kan niet simpeler: 1) plaats de draaitafel op een rek en waterpas zijn sub-chassis 2) loop de riem rond de sub-schotel 3) plaats de schotel op het sub-plateau 4) stel de juiste naalddruk in en u bent klaar uw vinylcollectie opnieuw te ontdekken. 

De TD 203 wordt standaard geleverd met de nieuwe TP82 arm, een primeur in deze klasse. Deze nieuwe toonarm is een uni-pivot ontwerp. De TP 82's lager is een carbide tip welke rust binnen een ingewikkelde opstelling van vijf zeer kleine lagerkogels.  Door deze configuratie kan de arm vrij en zonder wrijving in zowel de verticale als de horizontale vlakken bewegen met een extreem hoge stabiliteit. De arm buis is gemaakt van gewalst aluminium. In de toonarm is vooraf geïnstalleerd het hoogwaardige THORENS MC-element TAS 257.

Ter bescherming wordt de THORENS TD 203 geleverd met een speciaal ontworpen 4-mm sterke transparante perspex stofkap.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Rik Stoet Audio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel